Προϊόντα

Ελιές Καλαμών

Από τα διασημότερα προϊόντα που παράγει η Μεσσηνία και η Καλαμάτα είναι οι Ελιές Καλαμών. Πρόκειται για ποικιλία βρώσιμης ελιάς που παράγεται μόνο στη χώρα μας και είναι παραδοσιακά εξαγώγιμο προϊόν, ενώ βρίσκεται σταθερά  στην πρώτη θέση ποιότητας της κατηγορίας «βρώσιμες ελιές» σε...

Καλαματιάνο Μαντήλι

Το Καλαματιανό Μαντήλι που όλοι έχουμε τραγουδήσει και χορέψει, έχει τη δική του ιστορία. Το μετάξι, η πρώτη ύλη του Καλαματιάνου Μαντηλιού, επί αιώνες σημαντικό εξαγώγιμο προϊόν της περιοχής, συνέβαλε στην ευμάρεια της Καλαμάτας και στην ανάπτυξή της και συνδέθηκε από πολύ νωρίς με...

Ελαιόλαδο

Στη Μεσσηνία, όπου και να βρεθείς διαπιστώνεις την αγάπη που τρέφουν οι Μεσσήνιοι για την ελιά. Το ελαιόλαδο που παράγουν είναι εξαιρετικής γεύσης και μοναδικής ποιότητας παγκοσμίως γνωστό. Το μεσσηνιακό ελαιόλαδο είναι ένα φυσικό προϊόν, που παράγεται από την σύνθλιψη της ελιάς, χωρίς...

Καλαματιανά Σύκα

Ένα από τα χαρακτηριστικά προϊόντα της Μεσσηνίας και της Καλαμάτας είναι τα Καλαματιανά Σύκα, η καλλιέργεια των οποίων κατά το παρελθόν είχε γνωρίσει μεγάλες δόξες, αφού η παραγωγή ξεπερνούσε τους 10.000 τόνους. Σήμερα η ετησία παραγωγή Καλαματιανών Σύκων φθάνει τους 4.000 τόνους,...

Λαλάγγια

Τα Λαλάγγια Μεσσηνίας είναι παραδοσιακή λιχουδιά της ευρύτερης περιοχής της Καλαμάτας. Παρασκευάζονται με αλεύρι, καλαματιανό λάδι και νερό και τηγανίζονται σε έξτρα παρθένο, ντόπιο ελαιόλαδο. Είναι μια παραλλαγή της γνωστής τηγανίτας. Αποτελούν εθνική παράδοση για την περιοχή και δεν...

Σφέλα

Η νότια Πελοπόννησος, και συγκεκριμένα η Μεσσηνία, γύρω από την Καλαμάτα, και η Λακωνία, είναι τόπος παραγωγής ενός μοναδικού τυριού, με δυνατή προσωπικότητα, όπως συμφωνούν οι γευσιγνώστες. Πρόκειται για τη σφέλα, που τη λένε και «τυρί της φωτιάς», εξαιτίας της πιπεράτης και δυνατής γεύσης...